teisipäev, 24. september 2013

Põhjalikumalt tegevusprogrammist: 6. Valga turvaliseks!



Tutvustan põhjalikumalt ja kommenteerin oma tegevusprogrammi: 6. Valga turvaliseks!


Linnatänavatel, parkides, rannas ja hoovides peab olema turvaline liikuda ning linlane peab tundma, et tema jalgrattakuur ja moosikelder ei ole ohus. Huligaanitsejad ja muud kurjade plaanidega isikud peavad tajuma, et nende pahategusid märgatakse.


• Suurendame toetust abipolitseinikele, et tõsta korrakaitsjate jalgsipatrullide hulka linnas.


Valga linn toetab igal aastal rahaliselt abipolitseinike tööd, kuid vaja on panustada veelgi rohkem. Lõhkumise ja avaliku korra kaitsmiseks peame veelgi rohkem toetama jalgsipatrullide tööd Valgas. Abipolitseinike töö põhineb valdavalt vabatahtlikel, mistõttu tuleb koostöös politsei ja Kaitseliiduga toetada ja tunnustada veelgi rohkem neid inimesi, kes oma vaba aja ühiskonna hüvanguks ohverdavad. Märkame ja kiidame neid!

• Nõustame ja anname abi naabrivalve organiseerimiseks.


Järjest enam on inimesed organiseerumas naabrivalve piirkondadeks. Mõned linnaelanikud on avaldanud valmisolekut osaleda vabatahtlike gruppidena nn „rahvamalevana“ oma kodu ümbruse valvel. Selliseid algatusi tahame toetada. Nõustame ja toetame vabatahtliku naabrivalve organiseerimist ning anname üheskoos kurikaeladele teada, et neid ei sallita.

• Suurendame videovalve ala ja kaamerate arvu Valgas.


Praegune videovalvesüsteem on ajale jalgu jäänud. Uus hangitav süsteem võimaldab paindliku sidelahendusega paigaldada kaameraid rohkematesse kohtadesse ja muuta nende asukohta vastavalt vajadusele. Uue süsteemi ülalpidamine peaks tulema odavam. Ühtlasi tekib võimalus naabrivalve rakendamiseks kodanikualgatuse korras, sest valvekaamerate pilti on võimalik reaalajas edastada Internetti.

Kommentaare ei ole: