neljapäev, 5. september 2013

Tulevikuvaade koostööst Valga linna juhtimisel



Minu kiri erakonnakaaslastele ja toetajatele on tekitanud erinevaid tõlgendusi. Avaldan siin selle täies mahus.

- - - - 
Head erakonnakaaslased!

Pean SDE linnapeakandidaadina oma kohuseks anda teile minu hinnang kaaskonkurentide osas ning arutleda koos teiega koostöövõimaluste üle Valga linnas.

Olen veendunud, et Valgale parim variant on laiapõhjaline koalitsioon, kuhu oleks kaasatud kõik poliitilised jõud, keda valija on linnavolikokku valinud. Selliselt oleks linna juhtimises esindatud kõigi valijate hääled ning keegi ei peaks nurgas konutama.

Täna on prognoositav, et tulevasse linnavolikokku kuuluvad kolme erakonna, sotsdemmide, reformierakondlasrte ja keskerakondlaste, esindajad. Kaalugem siis nende erakondade häid ja halbu külgi enne kui tõttame koalitsioonilepet sõlmima.

Oleme valmis jätkama koostööd meie senise koalitsioonipartneri, keskerakonnaga, kuid ootame sealjuures neilt selget enesepuhastust ning erialase kompetentsi tõusu. Ootame, et Valga keskerakond selgelt distantseeruks susserdajatest ja saamameestest, sulidest, kes on pälvinud rahva pahameele ning JOKK skeemitajatest, kes siia mitte oodatud poolkriminaalsele kontingendile sissekirjutusi mahitavad. Ka tahame, et keskerakond lõpetaks sundparteistamise ning edutaks oma inimesi mitte parteilise ustavuse vaid erialase kompetentsi alusel.

Me ei välista koostööd täna opositsioonis oleva reformierakonnaga, kes on juba asunud enesepuhastuse teele ja kust on lahkunud mitmed ebaausad figuurid. Ka on reformierakond end varasemalt näidanud asjatundlikuna Valga asjades. Samas ootame neilt ausust nii inimeste osas kel soov asuda Valga linna heaks tööle kui ka nende inimeste sisulisi ettepanekuid. Kahjuks on Reformierakond valimiste lähenedes libastunud peibutuste teele, samas pole nende sotsiaalprogrammi keegi seni näinud. Ka ei usu ma, et reformierakonna esinumber Margus Lepik loobuks oma tänasest ametist maavanemana ja asuks tööle linnavalitsusse. Lepik on minu hinnangul oma sihiks seadnud siiski Riigikogu valimised (2015), seega tema kandideerimine kohalikel valimistel on pigem trikk kui tegelikkus. Linna ei saa paraku juhtida trikitades ning kui valimistel mängitakse maha komejant „Vale-Dimitritega“, kahandab see hiljem tõsiselt usaldust linnavõimu vastu. 
Head erakonnakaaslased ja kaasamõtlejad! Kohalikel valimistel määratakse linna juhtimise nägu järgmiseks neljaks aastaks. Tänapäevasele demokraatiale kohaselt soovime, et Valgat juhiks meie vedamisel võimalikult laiapõhjaline koalitsioon, kuid ootame oma võimalikelt partneritelt puhast palet ja kompetentsust. 
Osalegem aktiivselt valimistel ja toetagem Sotsiaaldemokraatide kandidaate nii Valgas kui mujal.
--
Kalev Härk
SDE kandidaat Valga linnapea kohale

Kommentaare ei ole: